Laatoitus

Laatoittajan etsiminen tuntui olevan yhtä vaikea homma kuin maatyöntekijän. Olisi tärkeää löytää hyvä, mutta referenssien puuttuessa valinta oli melkoista arpapeliä. Laatoitus on kuitenkin näkyvä ja melko pysyvä sisustusratkaisu kotona, joten sen haluisi onnistuvan hyvin. Lisäksi halusin, että vesieristyksen tekijällä on VTT:n vesieristyssertifikaatti ja vieläpä voimassa oleva. Vinkkinä muille, että VTT:n sivuilla voi tarkistaa voimassa olevat sertifikaatit.

Onneksi valitsemamme laatoittajamme teki kyllä hyvää jälkeä, mutta koko projekti hionnasta ja tasoituksista silikonien laittoon asti kesti neljä viikkoa. Ilmeisesti nopeus erottaa jonkin verran hyviä laatoittajia huonoista, sillä kokenut laatoittajatuttu kertoi, että työn olisi pitänyt valmistua kokeneelta laatoittajalta huomattavasti nopeammassa ajassa. Mutta lopputulos se ratkaisee, eikä työntekoon kulunut aika. Toki laatoitusta hieman hidasti laattojen kanssa esiintynyt ongelma. Meille oli myyty samankokoiset 30×60 peruslaatat ja tehostelaatat. Laattamies huomasi kuitenkin heti työn alussa, että tehostelaatan koko onkin 29,5×60, jolloin laattoja ei pysty asentamaan vierekkäin. Olimme nimenomaan varmistelleet tätä asiaa rautakaupassa useampaan kertaan; että ovathan laatat korkealaatuisia ja keskenään samankokoisia. Rautakaupan kanssa meni viikko ennen kuin he saivat selvitettyä meille korvaavan oikeankokoisen laatan. Samanaikaisesti laatoitus onneksi eteni muissa tiloissa.

Laatoituksen kestettyä neljä viikkoa meillä on kiireiset ajat luvassa, sillä Terawatt tulee kohta viimeistelemään LVI- ja sähköasennukset ja muuttotarkastuskin on jo hankittu juhannukseksi. Asunto on irtisanottu, joten katsotaan muutammeko kesäkuun loppupuolella omaan kotiin vai asummeko teltassa. =)

DSC_2445-01.jpeg

Vesieristyksen ensimmäinen kerros. Kerros on levitetty tasaisesti, mutta kameran salama häikii kuvassa näkyvät vaaleammat kohdat.

DSC_2597-01

DSC_2532-01

Laatoituksen valmistuessa muissa tiloissa on tapahtunut huomattavasti edistystä, jotta muuttoaikataulu olisi mahdollinen. Niistä edistymisistä postailen myöhemmin.

Hakusanat: laatoitus, vesieristys

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s