Kosteusmittaus

Talon perustukset on tehty maanvaraiselle betonilaatalle. Ennen kuin pintamateriaaleja pääsee kiinnittämään lattiaan, tulee laatalle tehdä kosteusmittaus. Kosteusmittaus voidaan tehdä näytepalalla tai porareikämittauksena. Vastaavan mestarimme mukaan porareikämittaus on nykyään yleisempi ja antaa varmemman tuloksen.

Mediassa on ollut paljon uutisia hometaloista, joissa betonille ei ole annettu riittävästi aikaa kuivua. Sen vuoksi halusimme pelata varman päälle ja teimme mittauksen vasta 6 kk lattiavalun jälkeen. Huolehdimme lisäksi kaikin mahdollisin tavoin, että kuivuminen olisi optimaalista. Pidimme mm. talon lämpimänä, huolehdimme ilman vaihtumisesta ja pidimme lattiapinta-alat mahdollisimman puhtaana. Lisäksi kuivuminen tapahtui talviaikana, jolloin ilma on kuivimmillaan.

Mittaus tehtiin porareikämittauksena eri puolilta taloa. Suositusten mukaan mittaukset on hyvä tehdä oletettaen kuivimmasta ja kosteimmasta kohdasta. Porausta varten lattialämmitys piti käydä kytkemässä edeltävänä iltana pois päältä ja aamulla laittaa lämmöt takaisin päälle. Tämän ansiosta mittaaja pystyi lämpökameran avulla paikallistamaan lattialämmitysputkien paikat, jotta vahinkoja ei pääse syntymään. Meillä oli myös suunnitelma B siltä varalta, että lämpökameralla ei pystyisi lämmitysputkia havaitsemaan. Olimme ottaneet reippaasti valokuvia lämmitysputkien sijainneista mitan kanssa ennen lattiavalua, jotta tarvittaessa sopiva porauskohta voitaisiin etsiä valokuvien avulla.

DSC_2377-01.jpeg

Mittauskohdat

Porausten jälkeen piti odottaa kolme päivää ennen kuin tuloksia oli mahdollista päästä tarkastelemaan. Saamamme tulokset olivat sekä mittajan että vastaavan mestarin mielestä poikkeuksellisen hyvät! =) Kuulemma harvoin rakentajat jaksavat odottaa lattian kuivumista kiireen vuoksi. Nyt voikin sitten hyvin mielin alkaa laittamaan vinyylilankkua lattiaan ja laatoittaja voi aloittaa vesieristyksien teon märkätiloihin.

Hakusanat: kosteusmittaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s