Kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmä

Kelit ovat vaihdelleet plussan ja pakkasen välillä, joten oli hyvä saada kattoturva- ja sadevesijärjestelmätuotteet taloomme paikalleen. Nyt lumet pysyvät katolla, eivätkä uhkaa tippua kenenkään niskaan. Lisäksi sulalla kelillä vesi ohjautuu hallitusti katolta.

Asennukset ja materiaalit kuuluivat meillä talopaketin toimitukseen. Pyysimme talopaketin kilpailutusvaiheessa tarjouksia kattoturva- ja sadevesijärjestelmätuotteista suoraan niiden asentajilta esimerkiksi Vesivekiltä. Talopaketin kautta materiaalit ja asennukset tulivat kuitenkin halvemmaksi, joten sisällytimme ne talopakettiin. Talopaketin yhteistyökumppani näissä asioissa on Sadex, jolta emme olleet ottaneet tarjousta erikseen. Harmi, että emme huomanneet olla Sadexiin yhteydessä, koska olihan siinä voinut tulla säästöä ottaa paketti suoraan heiltä. Valitsimme kaikki kattoturva- ja sadevesijärjestelmätuotteet samanvärisiksi kuin kattomme eli väriksi tuli tummanharmaa RR23. Mietin alkuun valkoisia syöksytorveja ja rännejä, mutta päädyin lopulta tummanharmaaseen. Toivon mukaan tummanharmaassa ei näy lika samalla kuin olen huomannut valkoisissa ränneissä näkyvän. Sen vuoksi myös ikkunapellit tulivat meillä tummanharmaina.

dia1

Dia2.JPG

Tummanharmaa RR23 rännien värinä.

Asennukset tapahtuivat kahdessa erässä, koska asennettavaa riitti taloomme. Sadexilta tuli kaksi työntekijää, jotka hoitivat ripeästi ja ammattitaitoisesti työnsä. Heidän työntekijät kuuntelivat toiveitamme esimerkiksi rännien sijoittelun suhteen. Kiva, kun raksalla tulee vastaan työntekijöitä, jotka oikeasti kuuntelevat asiakasta. Todella mahtavaa oli myös, että kun havaitsimme erään syöksyn sijoittuvan hieman eri kohtaan kuin rännikaivon tai kun yksi syöksy sijoittui terassin kaiteen kohdalle, niin he lupasivat tulla siirtämään ne seuraavalla käynnillään. Toimivaa asiakaspalvelua.

dia4

Syöksytorvien asennusta.

Päätyyn tulivat kiinteät seinätikkaat, jotka mahdollistavat pääsyn vesikatolle.  Koko talon mitalta katolle asennettiin kummallekin puolelle lumiesteet.

Vinkki: Ei ole ihan itsestäänselvyys jokaisella talopaketilla, että lumiesteet ovat koko matkalla suojaamassa putoavalta lumelta. Tarkista siis, että julkisivukuvat ja tarjoussisältö ovat kunnossa näiden osalta. Laki velvoittaa laittamaan lumiesteet kulkureiteille sekä talvella käytettäville leikki- ja oleskelualueille. Määräys koskee myös taloa ympäröivää katualuetta. Lisätietoja saa esimerkiksi F2 Suomen Rakentamismääräyskokoelmasta.

Sadevesijärjestelmiin kuuluvat sadevesikourut (=rännit) ja syöksytorvet. Meille tuli puolipyöreät sadevesikourut, koska niissä vesi virtaa vapaammin kuin kantikkaissa malleissa. Sadevesituotteiden materiaalina on Ruukin Pural-pinnoitteinen teräspelti, joka on ymmärtääkseni samaa Pural -pinnotteista teräspeltiä kuin kattomme Ruukin Tiilikainen. Tämän ansiosta rännit istuvat hyvin kattoon, eivätkä pistä liikaa silmään. Sadex asensi rännit saumattomasti niin, ettei vesi pääse tihkumaan ränneistä.

dia1

Sadevesikourujen asennusta.

dia2dia3

Hakusanat: kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmä, rännit, syöksytorvet, lumiesteet, tikkaat, Sadex

2 kommenttia artikkeliin ”Kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmä

  1. Mari sanoo:

    Heippa. Löysin juuri vasta blogisi ja huomasin että olette myös tilanneet elementit Lappli-talojen kautta. En valitettavasti ole vielä kovinkaan paljoa tutustua kirjoituksiisi, mutta mielelläni kuulisin Teidän kokemuksia Lappli-taloista?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s