Kodinhoitohuoneen suunnittelua

Rakennuslupaan tarvittavia kuvia piirretään tällä hetkellä Lapplilla puhtaaksi. Niitä odotellessa on aikaa suunnitella kalusteita eri huoneisiin. LVIS-suunnitelmia varten ne tarvitaan viimeistään valmiiksi, jotta sähköpistorasiat ja vesipisteet tulevat oikeille paikoilleen.

Rakastan järjestelemistä ja kodin pitämistä tiptop-kunnossa. Sen tueksi tarvitaan riittävästi säilytystilaa, jotta Konmarin (https://konmari.com/) oppien mukaan jokaiselle tavaralle on ”oma koti”. Siksi taloomme tulee paljon, paljon, säilytystilaa ja tarkoituksena on, että kaikki tietyntyyliset tavarat, esimerkiksi lakanat ja pussilakanat, mahtuvat yhteen huoneeseen. Nykyisessä asunnossa tilanpuutteen vuoksi tavaroita on jouduttu sijoittamaan ympäri asuntoa ja siksi esimerkiksi keittiön tavaroita löytyy eteisestä, olohuoneesta ja makuuhuoneesta. Järjestelyyn taipuvaiselle ihmiselle nykytilanne on täysi kaaos. =)

Kodinhoitohuoneen kalusteet tulevat meille Ikeasta. Ikealla on keittiöiden suunnitteluohjelma (http://kitchenplanner.ikea.com/FI/), jonka avulla voi keittiöiden lisäksi suunnitella kylpyhuoneet, toimistot ja kodinhoitohuoneet. Vaikka kalusteita ei olisikaan hankkimassa Ikeasta, suunnitteluohjelman avulla on helppo itse suunnitella kalusteiden sijoittelua. Tosin isojen kokonaisuuksien, kuten keittiöiden, suunnitteluun kannattaa varata kärsivällisyyttä ja hermoja, koska ohjelma voi välillä toimia hitaasti.  Kun suunnitelma on omasta mielestä valmis, tallennetun suunnitelman voi avata Ikean liikkeissä. Ikean henkilökunta tarkistaa sitten, että suunnitelma on toteutettavissa. Heiltä saa myös hyviä vinkkejä kalusteiden sisustojen ja ulkonäön valitsemiseen.

Tällä hetkellä kodinhoitohuoneen luonnos näyttää alla olevalta. Kaappien sisältö on jo tarkkaan mietitty ja kaappeihin on jätetty tarkoituksella väljyyttä. Omistamani pyyhkeet veisivät todennäköisesti tällä hetkellä 60 %:a niille suunnitellusta tilasta. Arvelen kuitenkin, että loput 40 %:a täyttyy tulevina vuosina uuteen kotiin tehdyillä hankinnoilla. Siksi tässä vaiheessa on vain hyvä, jos kaappeihin jää tyhjää tilaa.

Kodinhoitohuone

Lavuaarin ja pyykinpesukoneen yläpuolisen tilan olen toistaiseksi jättänyt tarkoituksella tyhjäksi. Kodinhoitohuoneemme on pitkän käytävän mallinen, ja jos koko sivusta olisi lattiasta kattoon kaapistoa, se vain korostaisi tilan kapeutta. Lavuaarin yläpuolelle olen suunnitellut isoa peiliä, kahta lack-hyllyä, pieniä yläkaappeja tai kuivaustelinettä henkareille. Kuivausteline kiinnostaisi eniten, koska silloin siihen saisi kauluspaidat kuivumaan henkareille. Todennäköisesti jätän tämän vielä avoimeksi siihen asti, että saamme kaapit asennettua paikoilleen. Se onkin parasta Ikeassa, että kalusteet voi ostaa ja asentaa osissa ja tarvittaessa vielä muokata suunnitelmia tietyissä rajoissa asennusvaiheiden edetessä.

Värimaailmaltaan ajattelin alunperin oviin valkoista korkeakiiltoa, tasoille tummanruskeaa/mustaa ja lavuaarin taakse lasia. Se saattaa olla kuitenkin hieman tylsä ratkaisu, koska kodinhoitohuoneen vieressä olevaan keittiöön tulee todennäköisesti samanlainen värimaailma. Siksi mietin, että kodinhoitohuoneessa voisi kokeilla hieman rohkeampaa väritystä.Mustaa korkeakiiltoa oviin ja vaaleaa tasoa?

Epoqkodinhoitohuone

Lähde: epoq.fi/keittio/kodinhoitohuone/

Mitä mieltä olette? Sopiiko pieneen tilaan parhaiten valkoinen vai tummempi värimaailma?

Hakusanat: kodinhoitohuone, suunnittelu, tavaransäilytys, Ikea

2 kommenttia artikkeliin ”Kodinhoitohuoneen suunnittelua

  1. Nimetön sanoo:

    Hei,
    ihanan paljon kaappitilaa sulla kodarissa. 🙂 Itse valitsin valkoisen värin kodinhoitohuoneeseen, koska kodinhoitohuone tuntuu sillon tilavammalta.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s